2021-06-18 12:46:59• hírek • Szatmár.ro

A végéhez közelít a mezőteremi községháza felújítása

Jól haladnak a Mezőteremi Polgármesteri Hivatal épületének felújítási munkálataival, Tar Miklós polgármester szerint a hónap végére lehet sikerül be is fejezni a renoválást.

Az önerős beruházás révén az elmúlt hónapokban megtörtént a tetőcsere, illetve az épület külső és belső felújítása is, de az udvart és a parkolót is rendbe tették, sőt egy ötbeállós panorámagarázs (sopron) is épült a hivatal mellé az önkormányzati géppart parkoltatására. A felújítás tehát jól halad, az utolsó réteg nemesvakolat felhelyezése után már csak színt kell adni az épületnek, illetve van még néhány helyiség is odabenn, ami még nem lett egészen befejezve.



Ugyanakkor, ha minden a tervek szerint halad, heteken belül kezdetét veszi a vezendi műfüves sportpálya építése és a körülötte lévő terület parkosítása is, amely az hivatali épület felújításához hasonlóan az önkormányzat önerős beruházása.

Van kivitelező a szennyvízhálózat kiépítésére

Sikerült kiválasztani a megfelelő kivitelező céget a mezőteremi szennyívhálózat kiépítéséhez. Az Apaserv Rt-vel közös beruházás előkészítése a végéhez közeledik, ha a fellebbezési időszakban nem történik óvás egy másik cég részéről, akkor várhatóan még e hónap végén aláírásra kerülhet a kivitelezési szerződés. Amennyiben ez megköttetik, legkésőbb egy hónapon belül a munkagépek is megjelenhetnek a faluban. A polgármester elmondta, a csatornahálózat Gencs településen keresztülhaladva a nagykárolyi víztisztítóhoz fog csatlakozni, sőt, egyúttal az ivóvizet is átkötik a nagykárolyi hálózatra. Ennek érdekében pedig egy új pumpaház is épülni fog Mezőteremen.

Közben zajlik a közterületrendezés a faluban, a szociális segélyezettek közreműködésével virágot ültetnek, füvet vágnak, takarítják az árkokat és a kiszáradt csemetéket is pótolják, ahol kell, ugyanakkor még ebben a hónapban szintbe akarják hozni a megyei út és a mezőteremi blokk előtti járda közti 30-40 centiméteres szintkülönbséget.

Tervben továbbá egy pályázat elkészítése is, hogy a Mezőteremi Általános Iskolát energiahatékonyság tekintetében korszerűsíteni lehessen. Itt elsősorban az épület hőszigetelésen volna a hangsúly – magyarázta Tar, erre pedig egy a Környezetvédelmi Minisztériumnál leadott projekt révén keresnék a lehetőséget.

Előkészületben van egy másik pályázat is, a helyi orvosi rendelő teljes felújítása és felszerelése céljából. Ezt az Országos Beruházási Vállalatnál (CNI) pályázná meg a hivatal. A tervvel kapcsolatban a polgármester elmondta, körülbelül 8 éve cserélték le az épület tetőszerkezetét, viszont igazán nagy felújítás nem történt itt az ingatlan több évtizedes fennállása óta. Most szeretnék kívül-belül felújítani, hőszigetelni az épületet, illetve cél az udvar rendbetétele is.

Végül Tar elmondta, elkészült a község fejlesztési stratégiája is, valamint előkészületben van egy olyan utcamodernizálási pályázat is, amely révén a szennyvízhálózat kiépítése után a település összes utcáján járdákat és a bejárati hidakat szeretnék rendbe tenni.

„Ezek most a zajló munkálatok, és a legfontosabb prioritások a közeljövőre nézve, bízunk benne sikerül valamennyit megvalósítani ezek közül” – fogalmazott a polgármester.

Zajlik az épület hőszigetelése

A gyűlésterem is felújítás alatt a polgármesteri hivatalban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: